MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Which is you?
Wednesday, December 24, 2008
Sekarang nih banyak betul laman yang make u connected n publish urself. Semua agak sama sebenarnya, tapi adalah different2 sket application nye....

Friendster...

Aku ada friendster nih, masa aku kat u lagik. Masa tu, so apa ada pada friendster? OK.... Lots of people yang baru nak berjinak dalam bidang internet nih, diaorg akan open account friendster lepas dah open email n stuff lah. Friendster nih mewujudkan komuniti lah. Kita leh cari org yang connected dgn kwn kita n might be org tu pun kwn kita. Lebih kurang macam tulah. Pastu, kat friendster nih org selalu letak comment lah kat page kita. So, kat situ leh lah kita berinteraksi. Also u can upload photo. That is what ppl always do with friendster. Banyak jugaklah gambar yg boleh pampang.

My Space...

Nih banyak budak muda guna. Lepas dah ada akaun friendster, kebanyakkan mereka akan ada myspace. Its exactly as friendster. Application nye tak jauh berbeza. Cuma My Space nih gila lembap nak masuk. Aku tak suka.... Gambar yang leh letak lagi berlambak. Aku open pun sbb aku nak tau application dalamnye. Sbb customer aku nih banyak yg guna myspace. Nanti cam org bodoh lah plak sbb tak tau guna...

Hi5

Sebijik macam friendster. Tapi tak ramai org yang guna. Tak tau kenapa. Aku pun ada lah account tapi cam tak guna pun. Just open sbb nak tau apa yg best sgt hi5. Disebabkan aku rasa sama je macam friendster, aku biarkan aje bertakung....

Facebook

Nih benda baru bagi aku. Banyak sangat application sampai aku tak larat nak layan. Bleh baling bantal le, jadik vampire le... Paling aku suka pet society. Sbb bleh main ngan pet kat dalam tu. Masalah facebook nih pulak, disebbkan nak masuk laman web dia lembap sgt aku jadik malas nak open. Lagi plak, application dia merapu jugak. Tapi u can chat terus with ur friend yg online time tu... cool eh?

Tagged

Nih akaun aku tarak lagik. Tapi ramai dah org guna. Tak tau lah apa yang best sgt. Aku rasa sama jek mcm friendster. Whatever pun.... aku tak larat nak open akaun lagi satu. MEMBAZIR jek....

People should know...

Nak open akaun nih semua, u all mesti ada akaun email dulu. Bukan main register jek kat friendster dgn akaun email yg tak pernah wujud. Sbb lepas open akaun friendster, dia akan hantar satu email verifikasi untuk verified ur account.Kalau tak akan ada satu masalah nanti.

So... pilihlah mana satu yg berkenan. Semua nye adalah satu web page komuniti. Hanya untuk mengeratkan silahturahim. Cewah!

OKlah... nak pi makan yong tau fu....

p/s: blog juga best.... laman ekspresi
posted by myview @ 6:35 PM   0 comments
separuh siuman ke?
Tuesday, December 23, 2008
Budak dan barang mainannye...

Aku tak kisah dgr org main drum. Even itu antara percussion yang aku suka. Tapi kalau main drum tanpa tujuan... itu GILA kan?

Dengan keadaan tempat yang tertutup... Budak (kalau lelaki dia guna akal) nih main tibai jek main alat muzik tu. Oklah, dia pandai main drum. Tapi kalau main tak tentu hala... bagus ke?

I love loud music. I do! But not this kind of rubbish music. Playing without notes and stuff. Kalau nak test instrument pun bukan macam tu bro. Lu gila ke apa bro? aiyoks! telinga aku dah naik merah dgr ngko pukul drum yg dah nak separuh mampus tu...

Gila.... gila..

p/s: rasa macam nak baling kasut jek tadi.
posted by myview @ 6:28 PM   0 comments
Jom Baling Kasut.....
Monday, December 22, 2008
Malas sebenarnya nak cerita pasal stuff sbb bidang nih selalunya we story among us only (me n family) sbb dalam family sendiri dah ada fahaman masing2 n selalunya kitaorg ada capaikata sepakat. Takderlah macam dewan undangan tu... berbalah takder OUTPUT. agak bod** jugaklah kan? tapi.... i remember my dad said "where there is a pro there MUST be a CONS" This is so true.. if somebody want to improve themselve la....

KONTROVERSI KASUT....

So... kalau cakap pasal kasut. Mesti semua org ingat psl BUSH. So... soklannya disini, pastut atau tidak tindakan wartawan tersebut membaling kasut ke arah bush?

PRO BUSH
1. Tak patut sbb KURENG AJO
2. Tak patut sbb BUSH adalah pemimpin dunia (NAN ADO lah sangat)
3. Kasut tu tak standard nak kena kepala bush...
4. Boleh menimbulkan kekecohan dunia.
5. We come in peace, u also peace lah...
6. Bush kan baik.. (hahahahah)

CON BUSH
1. Patut sbb dia TAK NAK MAKAN AJO.
2. Patut sbb BUSH pemimpin GILA.. (standing ovation for that)
3. Patut baling dengan selipar jepun jek, itu je standard kepala bush.
3. Sepatutnya baling bom je kat dia.
5. When u say peace, u mean WAR!!
6. Baik ke?

Bagi aku.... aku suka jek bush kena baling kasut. Malah aku rasa kasut tu tak memadai atas apa yang dia lakukan. Dengan pencerobohan demi pencerobohan. Dengan segala penderitaan org yang tak bersalah.. Kasut itu tak memadai. Mungkin patut direjam sampai MAMPOS!

THE GAME...
http://www.sockandawe.com/
click link kat atas ini untuk membaling kasut pada bush.....

selamat membaling......
posted by myview @ 7:08 PM   0 comments
Story banyak.... tapi tak HUPDATE!!
Friday, December 12, 2008
oklah.... aku ada penyakit malas.... susah nak cakap... so aku compile lah semua cerita..... habis bersawang blog aku tak HUPDATE...

Datangnya Orang Jauh....


First.. cerita raya haji. Opah, atuk, ateh n makteh came here from PERAK. Seronok sangat, sbb atuk dah 2 tahun tak datang melaka. Last sekalipun time acik kahwin.. pastu tak mai mai dah. Penat katanya.... Yelah nak turun keta pun dia dah tak berapa larat. Tapi pi pekena teh.... larat wooo!! (itulah unik nye famili sebelah mak nih... mengeteh tu cam acara utama)

Sehari sebelum raya, atuk n opah p jalan2 cari lemang. Pi dengan sapa lagi kalau bukan menantu kesayangan atuk (ABAH leee) ... kata abut yg mengikut... jalan2.. berenti makan. jalan2 lagik... berenti minum. Kata abut, letih mulut dia nak kunyah... hahaha... biasalah orang tua kalau jalan.. memang mcm tu. Bukan dia makan banyak pun... diaorg suka2 jek... Pelik tapi BENAR..

Malam tu byk gak kedai tutup awal, ye lah nak get ready nak sembelih lembu n kambing sok (NAN ADO!!) . Kedai aku antara yang terlambat tutup. Macam biasalah...

Sampai umah, tgk mak tgh sembang2 ngan opah. Apa lagi join le.. sejak aku dah beso nih, mmg pandai mendengar joyah2 nih bercerita. (kecik pun aku buat gak) oo... cerita pasal makteh..

Makteh nye kess...

Dia nih macam weird sikit. Entah le ... Masa mula2 kahwin tu macam ok jek. Nak kata tak semenggah pun ada jugak. Even aku rasa aku lebih matured dari dia. Dalam hati aku, laa.... kan baru kahwin. Takperlah... malas nak fikir. Maybe dia mcm tu sebab pembawakan budak kot. Aku... OK kan aje..

Hari Raya Haji lah Pulak.....

Mak masak nasi tomato hari tu, sedap sey! tapi aku jam 11 dah kuar umah, nak bertolak pi open kedai. (siot jek). As expected MELAKA MALL sunyi GILER! dah kata raya haji.... cuti plak panjang.... sabtu-isnin.. tak ke org balik kg.. apa kejadah nya ini...

Takperlah, aku tak kisah sgt.. sbb kul 8 aku dah balik. Kata mak nak pi makan2. Eh! tak jadik pulak ( aku pun fikir gak tadi... bukan mak niaga ke esoknya) Mak n angah masak banyak gile kata abut. Punyalah diaorg nak opah n atuk melantak kat umah.

Ngeteh Battle

Disebabkan malam tu tak jadik kuar makan, aku ajak atuk pi ngeteh malam tu. Dia mcm biasa lah... OK JEK. Disebabkan kedai MAMAK banyak close. Kitaorg pi lah MAMAK corner kat Melaka Bazaar tu. Battle pun bermula...

Ramai gila org pi ngeteh malam tu. Atau mungkin sbb kedai tu antara kedai yg sedikit buka pd hari raya haji. MAMAK tu punya lah EKSYEN tak tahan. Selaluya kedai dia nih bukan ramai org pun.... Yang aku marah tu, masa amik order, dia leh main amik jek. Kalau short of people, kasik tau lah kat kitaorg customer dia yg roti canai lama nak dapat. Takderlah kitaorg duduk tercangok kat situ. Sah2 lah aku dah bawak atuk makan zubaidah jek. Eh TAKKK! mamak bodoh tu amik gak order.. lepas kitaorg tanya baru dia kata roti lambat! Memang BAB betul!!!

Aku masa bayar tu... macam terperanjat gak bila dia tekan calculator harga mee RM 4.50 sepinggan (bapak tak sedap) ... aku campak jek duit tu. (nak aje aku call jabatan kesihatan)

TopUp Jahanam

First time dalam seumur hidup aku, aku kena tipu psl reload top up. BAB punya CIN. serious penipu! Adik aku ksk rm 10 dia isi RM 5. Memang BAB betul! ok ok...... tarik nafas...

oklah.... aku nak pi bincang2 ngan fahmi pasal RP.... esok aku msk lagi cerita best!

Daa....
posted by myview @ 7:32 PM   0 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com