MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Nak marah....customer
Monday, September 29, 2008
Ok ... ok. Aku tak faham. You tell me how and give me a solution. Nih situasinya...

ada satu customer nih. Dah lah sangat rude keadaannya. Aku sabar jek. Pastu cakap kuat-kuat kat kedai aku. Aku diam jek. Pastu pc yang dia guna tu buat hal pulak. Ala.... apesal lak tu? pc tu buat hal plak. So, aku pi lah betulkan. Ok... bila dah betul.... aku cakap... "ok, dah boleh guna".

Pastu, dia bleh mengamuk, SLOW lah! dah lah PC SLOW... internet SLOW. MasyaALLAH apalah punya orang. Aku cakaplah internet agak slow hari nih. Maaf, aku dah cuba sebaiknya. Takkan aku nak kata... Nih semua TM punya pasal. Macam tak logik plak. So... aku diam kan aje.

Pastu, bini dia plak panggil aku. Mintak tolong printkan. Aku pun cubalah... dah aku try save, yang kuar kosong jek. La... pastu dia kata... memang kuar kosong dik. Akak dah try. Pastu aku kata, oo..kosong... macam mana saya nak print. Tapi kalau nak print yang kat web nih. Boleh... tapi kena pi kat tempat saya. Sebab saya takleh print direct. Pastu, akak tu kata.. " tu kami tau, nak suruh awak try jek".

Pastu, aku pun blah dari tempat kejadian. Dia boleh merungut lagi neh... Bila aku tanya, "saya encik. Ada nak tolong?" sebab aku dengar dia mcm panggil aku. Pastu... dia laki bini senyap pulak. Pastu, bila aku pi tolong customer lain. Dia memekak lagi kat situ. Aku cakaplah, boleh print encik kalau nak.... tapi yang kat situ tak boleh. Pastu laki bini menjerit kat aku. Ye tau, tadi tu nak suruh awak try jek. Tak boleh sudah. ENOUGH!

dalam hati aku.... apa punya makhluk nih! aku tak fahamlah. Dah lah.... cakap kuat2 dalam kedai aku. Pastu merungut tak tentu pasal. Pastu nak marah2. Ikutkan hati aku nak tumbuk jek meja depan aku tu. Serius tak tahan! Tapi aku senyap lagik! sbb yelah bulan puasa.. aku pun nak tahan sabar. So, aku buat tak endah jek. Malas nak layan. Takder customer macam nih pun takpe. ALLAH sedang menguji. Aku cuba menghadapi ujian dariNYA.

just aku nak kata kat orang.. Sebelum rasa diri tu perfect sangat. Encik rasa encik punya kelakuan mencerminkan diri Encik tak? dah lah suka sangat merungut, aku dah cuba yang terbaik. Tapi masih nak bising2. Percaya tak encik, apa encik buat kat saya hari nih, akan terjadi pada encik satu hari nanti. Tak tahan sabar sangat. BODOH! ok...

ENOUGH SAID.
posted by myview @ 4:06 PM   1 comments
tak faham ke buat saja-saja tak faham.... [menempel statement]
Thursday, September 18, 2008
Hari nih aku nak memperkenalkan satu grup manusia. Setelah melihat dan merenung manusia-manusia ini, aku dah buat sikit krtiteria.... ok...kita mulakan dengan >>>>

Kriteria manusia yang suka menempel... atau nama saintifiknya (menempeljebuat sakithati)

1. no KerjaMan - spesis nih taklah bahaya sangat, Tapi suka menghabiskan masa dia yang terluang menempel kat kedai orang atau pun belakang umah orang... tidak kurang hebatnya di depan rumah (kalau berkesempatan)
2. Hang2Anything - spesis ini selalunya bergantung kepada yang ditempel. Untuk kepentingan diri sendiri sambil menampilkan wajah 10sen. oo.... ini bahaya jugak ini

yang lebih kesian nih... manusia yang kena tempel tu. Kesian nak mampos. Dia tak sedar sbb dia rasa dia tgh buat jasa. Orang tu pulak makin suka lah. Aku tengok ajalah. Biarkan biarkan.... tapi beranilah dia SOUND aku.... aku boleh SOUND balik. Takut dia tak tahanlah..... hahaha

enough said
posted by myview @ 3:08 PM   0 comments
tak semua mimpi tu indah....
Wednesday, September 17, 2008
semalam dan hari nih pasti takkan sama. Pasti ada yang membedakan kan nya. Kalau mimpi itu indah... pasti ia tak kekal lama. Kalau mimpi itu menakutkan... pasti ia datang menduga. Jangan mengeluh, tapi bersyukur. Kerana tak semua mimpi itu indah....

enough said.
posted by myview @ 3:55 PM   0 comments
nEw tuEsday...
Tuesday, September 16, 2008
Yesteday cuti... tapi kerja lah jugak dari kul 1230 sampai kul 5....

Pastu... pi pasar Ramadhan kat batu berendam... jalan2 lah konon...

end up of buying...

1. Badak berendam - RM3
2. Karipap Sardin - RM1
3. Roti John - RM3
4. Samosa - RM 2
5. Pulut Lapis - Rm 1

haahah... Habis jugak RM10. Semalam baru kali ke-2 berbuka kat umah. Sian ek?? Bila dah berbuka kat umah... saja jek nak menambah lauk... mm.. excited lah plak. Over tau!

oh ye! hari nih... aku dah baca surat SMIDEC tu. apalah! aku sebenarnya rasa nak lempang jek pegawai SMIDEC nih. Masa aku pi tanya, depa kata takder problem lah apalah. Pastu apa yang aku khuatiri berlaku tu... terjadi jugak. REJECT! bodoh ke apa???

buat apa lah aku tanya.... dah korang kata ok... baru aku hantar permohonan tau tak! Isk... geram betul!
posted by myview @ 11:15 AM   0 comments
wHy StOp?
Sunday, September 14, 2008
Got news from my Fren Zapril today, that he will stop writing on his blog. erk! why? somebody somewhere feel uncomfortable with his blog. Err... now i would like to ask that guy/girl... why?

Still, zapril said that he will write a novel in his blog. Better news... for me. Hahaha... now when i'm bored.. i'll read the FREE novel... ONLINE! hahaha..... actually i do this sometimes... ala... masukjek tokeikedaionline . Ada beberapa novel yang i like to read there. Cariklah (bukan cinta biasa) my favourite.

Today kat kedai, syukur pada ALLAH sebab murahkan rezeki. Orang ramai jugak yang guna internet. Boleh lah tahan.... bulan ramadhan kurang sket collection masa hari biasa... sakit jugaklah bila difikirkan. Semalam pun kira ok lagik.

Life bit complicated rite now.....

enough said
posted by myview @ 3:06 PM   0 comments
Mukadimah....
Saturday, September 13, 2008
Ok... to admit. This wasnt my first blog. I usually use that BLOG for my anger Management. Hahaha.. this is so true! so.. why i need a second one. Let say, this is more like a journal. Cause i think that this is about time i express my emotion in a good way. More POLITE i guess.... hehehe.

Usually aku dengan diri aku... kalau difikirkan... apa lah yang aku cari sebenarnya. Aku sendiri tak mengerti. Aku sendiri mempersoalkannya pada diri aku sendiri. I know i can be MUCH better person. I personally BELIEVE i deserve better LIFE. what i can do... is live my life to the fullest... yes... to the FULLEST.

enough said.
posted by myview @ 8:57 PM   0 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com