MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Cuti-cuti Malaysia.... Langkawi Part 3
Saturday, April 4, 2009
Continue....

Malam tu... kami jalan2 lah kat bandar langkawi tu. Ok seriously... bosan sket...

Pastu kami pegilah cam mall .... ok... bercuti2 pun nampak melaka mall. Camner? Mall tu sikit punya cantik. Tapi orang dalam tu.... sebijik melaka mall. Yang ada cuma sales person dlm tu n makhluk2 yang tidak boleh dilihat.... SADIS!!!

so.... kami pun balik terus hari tu.... pastu pi ah makan kat depan hotel kami tu...

aku cukup tak puas hati dgn kedai nih. Dah la... servis makan lambat!!! kami order nasi putih n air jek rasanya. Sbb lauk semua mak ada masak dr melaka....

Ok sumpah le kedai nih.... air tawar... takde gula... pastu charge gila MAHAL!! bapak ahh.... nasi tu beras EMAS kot.... geram betul.. sampai aku perli habis-habisan tauke kedai tu...

Esok pagi2....

Kami terus check out dari hotel itu.... dan berangkat ke mess house PDRM. barulah selesa.... sbb abah ambik 2 umah.... sebelah2 dgn family maklong. 1 umah ada 2 bilik. Ami dicampakkan ke family maklong sbb majoriti pompuan family mak. So, dia kena join family anak2 jantan maklng...

Sebelum ke mess house.... abah ada drop kat pasar utk beli ikan... utk makan malam krg... duduk pulau nih... makan ikan jek lah kerjanya...

Sesampai jek.... kami pun berkemas2 lah. Sbb petang tu kami nak pi naik cable car... Yaye!

Lepas tu... kami pun kuar lah..... naik cable car. Masa sampai2 tu..... orang dah ramai gile beratur. Bayangkanlah.... after byr tiket tu (tunjuk kad pengenalan dpt murah tau!!) ... kami pun pi lah beratur nak naik cable car. Hampir 1 jam jugaklah.... beratur.... baru dapat naik...

bergambar di tengah-tengah orang

Naik cable car sgt menggerunkan.... Takder sapa pun yang berani ambik gambar... kecuali angah yg pasang jek camera video.... (sbb perut dia pun kecut)..

tiga dara pingitan (rasanye yang baju coklat tu lawa sangat.... haha)

kat puncak first


kat puncak last

Adik sepupu kami yg kecik.... farhan namanya.... mula2 mcm ok jek. Tapi masa kat atas.... dia dah nak muntah2.... pastu.... dah nangis sket2. After kami habis jelajah semua tempat.... baru kami turun. (pujuk gak si farhan tu jalan2... kesian dia)

farhan nangis


kelegaan sebab dah turun....
Sampai jek bawah..... fuhh!!! terasa lega sangat.... Then, kami terus balik umah...

Oh ye kami tu : paklong, maklong, mak, aku, angah, abut, shamini, farhan, faris. Tapi yang naik cable car 6 org jek. Paklong, maklong n mak... takmo naik.

Sesampai jek umah... amik ngamuk tak ajak dia.... La... tadi kata nak rehat..

Malam tu... Geng2 pompuan (mak, maklong, aku, angah n shamini) kena memasak utk makan malam. Abut yg pompuan sbnrnya.... terasa mcm lelaki masa cuti tu... sbb dia pi jalan2 petang tu tepi pantai... tak tolong masak pun.... ami n farhan ikut sekali

ami n farhan

Malam tu after makan... kami duduk2 berbual sambil tgk video camera hari2 sebelumnya... Then, tido lah.... Malam tu paklong n faris pi memancing... dapat ikan ke?

Nanti sambung ye.....
posted by myview @ 6:59 PM   0 comments
damn cold!
Wednesday, April 1, 2009
yesterday...

i got cold n demam in a package. Great aye! rasa mcm nak tercabut tulang belakang bila batuk. But today... i continue my journey to become a better person...

Finding myself....
posted by myview @ 10:53 AM   0 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com