MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
dulu macam malu.... sekarang dah MAHU MAHU MAHU...
Sunday, August 30, 2009
wah!!!

title jek dah over ok...

why do ppl at first suka sangat deny... kan bagus kalau terus kuarkan sifat sebenar masa nak berkwn...

bosan dgn sikap org yang kurang matured nih. here i am being totally frank but tis person who i expect being herself are just hiding from the nature she were...

hipokrit yang teramat....

perangai org macam ni sangat membuatkan aku menyampah nak bercampur kat luar2 tu...

yang tak tahan tu... ada plak lalat-lalat busuk nih bising2 kat luar kata aku nih macam tak berperikemanusiaan lah...

masalahnya... penyampai berita lalat-lalat nih tahu ke hal sebenarnya? bila difikirkan balik... memang lah lalat-lalat nih cuma tau berbicara benda-benda yang kotor...

mmg dah taraf mereka macam tu. tanpa berfikir panjang... mereka bercakap. tanpa memeriksa hal sebenar.. mereka2 ini mewar-warkan cerita PALSU..

biarkanlah lalat-lalat ini kalau mereka nak sebodoh LEMBU...

WTH...
posted by myview @ 6:01 PM   1 comments
terima kasih....
Thursday, August 27, 2009
hari nih aku follow mak pi meeting....

aku yang kekonon nak jadik tough tersentuh pulak dengar mak cerita kat org2 tu. Sapa lah yang tak kalah kalau tengok mak sendiri meleleh air mata... kan?

sebelum hari kejadian... aku naik marah bila angah cakap mmu nak jumpa mak pasal surat layang BODO tu...

tapi hari ini... aku rasa bersyukur...

Bersyukur sebab masih ramai lagi yang percaya mak tak buat benda2 tu. Aku rasa terharu kepada mereka2 yang masih support mak aku... yang kasik semangat... yang beri mak aku ruang untuk mempertahankan hak nya...

Thanks to :
ALL OF MY FRENZ... yang bila tau berita nih bagi sokongan pada mak...
ALL of MAK BELOVED FRENZ.... esp to tis one person, who support my mum very2 much... thanks ye kak ina....
ALL of our FAMILY.. yang tak putus2 berdoa agar dilembutkan hati 'orang tu' supaya STOP buat benda2 nih.... berdoa semoga mak tabah menghadapi semua dugaan dari NYA...

Hanya ALLAH saja membalas segala budi baik korang....

Aku cuma berharap... orang yang buat fitnah tu TAUBAT lah cecepat...

DUNIA nih BENAR2 hanya SEMENTARA....

astaghfirullah.....
posted by myview @ 2:42 PM   3 comments
Dah kasik peha mintak betis....
Tuesday, August 25, 2009
First of all..

Selamat berpuasa... dah masuk hari yang ke-3 puasa... Semoga hari ini dapat dilalui dengan sabar dan keberkatan dariNYA...

oklah...

aku bulan2 posa nih... malas nak marah2..

sbb...PENAT lah nak membebel...

Tapi.... aku rasa typing ok kot.... nak cerita pasal pekerja...

Yng sorang nih kerjanya... asyiklah mendownload cerita2 kartun...

aku sampai dah naik marah sangat2... sbb dia lebih pentingkan download dia dr customer....

Yang sorang lagik.... hmm... mungkin dia bukan nak sgt kerja nih.. sbb tu aku rasa dia buat kerja pun sambil lewa jek...

ye lah.... dulu gaji tinggi... dah rendah tak yah sungguh2 buat kerja .. ye tak?

yg budak praktikal nih pulak..

errr.... cam MALAS nak komen..

DAMN.... geram NYE!!
geram aku tgk perangai bebudak nih....

dulu masa aku kerja dgn org.... aku kerja tak kira masa....

Sampai mak kata.... "along, suruh guard kamu bukak gate. Mak hantar tilam dengan baju kamu kat kilang".

boleh dikatakan.... 24 jam aku akan ada kat kilang... cuti???

sabtu n ahad pun kerja.... social life jangan haraplah ada....

mungkin sbb aku sangat bersyukur ALLAH beri aku peluang dpt kerja... aku tak mintak ganjaran pun diatas kerja lebih yang aku buat... sbb bagi aku... segalanya aku lakukan demi ILMU...

hmmm....

kalau pun takder kerja.... cariklah kerja. kan kita dibayar untuk bekerja... susah nak cakap ngan budak2 skrg nih...

EFFORTLESS.....
posted by myview @ 3:39 PM   2 comments
susah nak cakap....
Monday, August 10, 2009
pening betul bila difikirkan masalah yang semakin banyak bertakung dalam otak nih...

nak diserahkan beban nih... yang sepatutnya macam lebih suka ambik tau hal lain...

sekarang nih aku cuma tahap sabar...

mungkin kesabaran ini akan hilang...
posted by myview @ 1:33 PM   1 comments
Besday.....
Tuesday, August 4, 2009
Ayu..
Besday ayu nih dah lama celebrate tapi photo dia tak sempat nak publish. Bought her a t-shirt kongsi dengan intan. Then ramai2 beli kek untuk dia...
Sue...
budak nih perasan cantik.... aku lagi chanteq ok... hahaha

Semalam kitaorg HOT GIRLS melaka mall pi lah celebrate birthday si sue nih. Mula-mula ingatkan nak makan kat 3 abdul, semabok. Pastu last minit tukar plan pegi ke bandar. Pusing2 pastu.... barulah jumpa tempat makannye kat jeti pulau melaka.

Malam tu kitaorg kasik ah dia present... tapi gambar malam tu sgt tidak jelas... huhu...


Selamat hari jadi pada keduanya... semoga panjang umur n murah rezeki...

Amin....
posted by myview @ 1:37 PM   1 comments
Balik Kampung....
Monday, August 3, 2009
Hari jumaat hari tu..... 31/8/2009 tepat kul 6.30. aku satu family (exclude ami) pi lah balik kg perak untuk kenduri aqiqah pakteh. Anak dia yang bernama azrul, telah diraikan dengan meriahnya...

1 ekor kambing disembelih.... tapi kami panggil sedara2 terdekat n also org2 kampung dekat situ jek...

Gambar azrul lupa nak amik... sebab sibuk sangat hari tu sampai lupa...

Hmm... gambar yg sempat diambil?

Ok... after kenduri tu.... dalam kul 6 kot... abah ajak kuar makan. Kami pun bertolak lah ke kuala sepetang (known as portwell dedulu). Abah n mak teringat program tv yang WARUNG KITA tu... katanya ada MEE UDANG special kat situ.

At first aku tak tau yang abah nak ajak makan mee udang. Kalau aku tau... malas nak ikut. (AKU TAK MAKAN UDANG) grrrr....

Setelah sampai area kuala sepetang.... kami mencari lah kedai yang dimaksudkan.

Jeng jeng jeng...

Dapat tempat duduk... terus order... sambil menunggu... tangkap gambar sat...
Abah yang terliur menunggu order nye...

Angah n mak... sabar menanti

Makanan pun sampai.... TARAAAA

Mee Udang special : RM 17 / sepinggan

Nih angah yang order..

kenapa special... peh... udang dah lah besor2, pastu banyak plak tu. Mee sikit jek sebenarnya...



Ok... next is...






Nasi Goreng Udang : RM 11 / sepinggan

Nih udang dia saiz kecik sket dari special. Tapi still besar sebenarnya...

Nih.. abut yang order..




Next...






Mee Udang : RM 11 / sepinggan

Beza dengan mee goreng is... mee nih basah..


APa yang aku order???










Gambar tak tangkap... sebab aku cuma order nasi goreng (XMO UDANG) n telor mata...

sedey... sedey...
posted by myview @ 1:49 PM   2 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com