MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
dah lama tak update.....
Thursday, November 26, 2009
terlalu banyak story....

terlupa nak update blog....

kita mulakan dengan

happy part...

last week me n family pi bercuti kat pengkalan balak. which is very2 nice... dah lama tak mandi laut... n laut nye dah cantik... n yes!! dh tak busuk bau ba alif ba ya.... sangat BEST!!!

sedey part....

ada ke ek??? ala .... lupa plak...

marah part...

nih memang banyak... har har har

story 1

aku benci tul dgn budak2 yg kerja kat melaka mall nih. especially yang kat tingkat 1 nih... aduyai!! sangat lah bermuka2.... OMG...
yang pastinya..... tepat awal bulan depan... aku nak mintak balik duit aku yang diaorg pinjam... nak pinjam duit buat muka sedey... belakang aku kutuk2... GILA !

story 2

aku masih marah pada manusia yang cakap macam nih kat mak n angah..

si bodoh tu kata "sbb tu saya tak pernah makan ps.. sbb makanan nye semua terdedah"
(habis tu ngko komen2... ngko tak pernah makan kat ps... mana kau tau orang ramai ke tak... BODOS!!)

angah kata "masa encik datang tu kitaorg tgh basuh pinggan, mmglah berkecah... tapi after dah selesai... mmg kami mop!"

si bodoh tu kata "ok... tapi lepas tu mesti mop"

angah kata "iye... mmg kami mop... tapi lepas selesai membasuh pinggan... tapi masa encik datang kami tengah basuh pinggan"

si bodoh tu kata lagi dengan bijaknya "ok... tapi lepas tu mesti mop"

grrr... serius BODOH!!!

story 3

"saya nak tambah fire wyre kat laptop saya"

"maaf encik... bleh saya tau encik nak tambah pada laptop encik ke?"

"ha ah... awak tambah lah kat ruang mana2 yang kosong nih.."

"hmm.... bleh saya tau untuk kegunaan apa tak?"

"oo... saya nak burn tape video camera saya... tapi dia kena ada wyre nih nak cucuk sini... (sambil menunjukkan video camera nya)"

"oo.... sebenarnya... laptop nih kita tak bukak n tambah2 tepi2 nih... tapi selalunya pakai adapter.. bagi kes encik... encik cuma perlu beli wyre yang satu kepala usb satu lagi sama dengan yang video camera nih"

"betul ke? saya pegi jvc dia kata kena tambah kat laptop"

"encik.. saya sendiri menggunakan video camera... masa kita beli video camera.. sebenarnya dia dah kasik sekali semua cable-cable nih. sepatutnya jvc tu bleh provide wyre tu pada encik.. kenapa dia tak kasik saya tak pasti... tapi encik bleh carik sendiri sebenarnya... encik pegi kedai yang jual wyre kat bukit beruang... bla bla bla"

moral nye : ingat pompuan sekarang nih BODOH ke? ingat pompuan nih layak kerja KERANI je ke?? apa tipikal punya JANTAN lah...

enough said...
posted by myview @ 11:02 AM  
1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com