MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Kaki buat hal....
Monday, July 27, 2009

Hari nih aku nak cepat pi kerja....

dengan tidak sengaja telah terjatuh... lalu kaki terseliuh..

Arghh... DAMN!!!
posted by myview @ 2:20 PM   0 comments
Laksa Shack + Harry Potter...
Sunday, July 26, 2009
Pi tgk Harry Potter hari nih ngan angah...

Ceritanya... oklah... Tapi aku rasa thrill dia dah kureng sket...

Yang penting.... xsabar nak tau VOLDERMORT tu sapa yang bunuh nanti....

After tgk movie kitaorg pi makan laksa shack (angah belanja)











Angah makan.....










Laksa Nyonya.....













Along makan.....







Lontong......

posted by myview @ 2:06 PM   0 comments
kena lagi...
Friday, July 24, 2009
apa kejadah lah kerja orang nih...

mak kena lagi surat layang tu.... yang best tu... org nih target hari jumaat...

takder kerja ke? dah banyak sangat ke pahala nya yang nak buat fitnah setiap minggu.....

Kalau berani... meh lah datang jumpa kitaorg.... kita SLOW TALK...

apa kes main KOTOR!!
posted by myview @ 4:41 PM   0 comments
RIP : Tembam 21/7/2009
Wednesday, July 22, 2009
Tembam telah tiada....


Tembam nih anak kepada adik.. (kucing betina yg satu2 nye aku ada)

Semalam, abah tak sengaja terlanggar kucing nih. Tembam sangat manja. Dia kalau nampak keta KIA atau unser, mesti dia ingat, aku or angah balik. So dia mesti lari2 datang kat keta. Abah yang tak perasan, terlanggar...

Agaknya abah pun terkedu....

Masa kasik tau abut this SAD story... dia nangis teruk semalam...

Aku tengok cage dia pagi nih pun boleh meleleh air mata. Apatah lagi masa basuh mangkuk and cage dia...

Sedey nye....

WE LOVE YOU SO MUCH..... sob sob

posted by myview @ 3:34 PM   0 comments
surat layang....
Saturday, July 18, 2009
mak kena surat layang kat MMU...

sian mak... semalam dia nangis masa dapat tau hal nih....
aku dapat tau masa dah petang... kalau lah aku tau dari pagi semalam... mesti aku dtg MMU.... siot jek org tu...

apa yg tertulis kat surat layang tu??/

ada ke dalam surat tu kata "dia terjumpa cebisan SELUAR DALAM, dalam asam pedas" apa kebendanya... CEBISAN??

Lepas tu letak risalah nih kat SURAU... surau ok?? pastu siap tulis surat pada en zam, suruh amik tindakan. Apa kes??

malam tadi aku buat solat hajat... minta sangat yang rumours nih org tak percaya... then, orang yang buat pedajal tu bertaubat lah cepat-cepat...

Aku rasa, sebagai anak... aku kenalah jadi tabah untuk mak aku. Selama 27 tahun aku hidup dengan mak, tak pernah aku tgk mak buat benda2 bodoh nih. Aku dah niaga nih pun, mak selalu kata... rezeki kita itu semua ditentukan dari tuhan. Tak payah nak dengki pada orang....

Dan sentiasa REDHA dengan rezeki yang tuhan kasik kita untuk hari itu. Jangan TAMAK.... Jangan BERLAGAK...

pening aku... apa lah yang mak aku buat salah sampai sanggup dia buat tuduhan untuk tutup periuk nasi mak aku...

Mungkin orang nih takder keluarga... sebab tu dia buat tuduhan bodoh nih.

Untuk orang yang membaca blog nih....

Dengan nama ALLAH YANG MAHA BERKUASA, saya berani menyatakan bahwa semua perkara ini adalah FITNAH yang sengaja diadakan untuk menutup rezeki ibu saya. Saya sendiri pernah tolong ibu saya masak untuk makanan di MMU, dan saya percaya ramai (bagi mereka yg pernah tolong mak masa QURBAN di mmu) yang pernah melihat ibu saya memasak...
posted by myview @ 5:46 PM   2 comments
Kebebasan....
Thursday, July 16, 2009
Bangun subuh tadi, dapat message abut....

katanya....

"along, abut mimpi terkurung dalam sangkar kucing. Seksa lah along.... Lepaskanlah kucing-kucing tu along... Bila malam baru masuk sangkar untuk tido..."

aku pun....

After solat, bersihkan kandang kucing... buatkan makanan diaorg...

Then, aku lepaskan diaorg main2 kat taman....

Masa aku lepaskan tu, kesemua kucing aku macam kaku jap... diaorg pandang muka aku... mungkin diaorg fikir "betul ke nih?"

aku pun cakap.... "iya.. mainlah.. mak but suruh main... tapi makan dulu... pastu main jangan jauh2. Kalau nak kuar umah, jangan lupa balik. Malam karang kak ngah buat makanan ok?"

Masa nak kuar umah tghari tadi, yg kecik skali (tembam) meluru kat aku bila aku buka pintu umah... dia nih terlebih manja sket... main2 sket ngan dia... then aku pun cakap...

"oklah, ibu nak pi kerja... jgn nakal2... jgn lupa makan... jgn lupa balik umah petang nanti.."

Diaorg tgk jek aku.... "faham kot" aku cakap sendiri...

terus aku sms abut... anak2 bulu ngko semua baik... main2 depan umah..

Tapi... tak tau lah esok mcm mana..

Harap diaorg hati2 dalam kebebasan.... amin...

p/s : mak selalu marah bila aku bahasakan diri aku ibu dengan anak2 bulu abut... tapi... aku mmg betul sayang diaorg mcm anak... what to do? hmmm... (anak2 bulu = kucing)
posted by myview @ 3:51 PM   1 comments
aPa ek??
Wednesday, July 15, 2009
Jujur..

Kejujuran itu satu asas penting dalam setiap perhubungan kan? Kenapa ye tak semua orang meletakkan asas ini, bila dah set nak sehidup sebumbung? (semati tu macam tak real gitu....)

i'm not talking about myself... seriously NOT..

tapi aku bercakap setelah melihat perbuatan ini sering sangat dilakukan oleh segelintor org yg aku kenali...

situasi 1 : belum confirm, bleh kenal ramai orang lah.....

Ungkapan yang biasanya aku dengar dari kwn2 aku yg tgh bercouple lah... Tapi aku macam ter 'question'.

Oklah... fine! kalau nak berkwn ramai2 orang... if ur state is actually SINGLE... masalahnya, well-known yang ngko nih dah bercouple dengan mamat A. alih-alih, hari tu ngko berkepit sakan dengan mamat B. bila kwn2 tanya, dia kata.,.. "eh! itu kawan je la..."

sekali lagi aku ter 'question'... apa kejadahnya kawan berkepit2, berpeluk... abis tu dah couple... ber 'yang lain2' ke?? ahh...watever...

situasi 2 : lain rasanya, ada teman selain isteri/suami..

ok... ini kes yang aku paling benci!!

apa ke benda lah yang org2 macam nih carik.... fun? thrill? oohh... yes! memanglah thrill bila isteri/suami dapat tau. Dah tau rasa2 macam nak enjoy lagik, apa kes yg pi kahwin ngok!!

yang aku paling marah, bila si suami/isteri dapat tau. bukannya depa nak salahkan the husband/wife... yang kena marah si gundik tu. ok! aku tak nafikan, memang ramai orang suka kacau hak orang lain... tapi.. yang paling bersalah is the wife/husband yang gatal2 sama..

pokok tak bergoyang kalau takder angin... tepuk sebelah tangan takkan berbunyi... betul kan?

enOugh Said...
posted by myview @ 5:01 PM   2 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com