MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Tolong la.....
Tuesday, May 26, 2009
Aku kadang2 bosan dengan sikap orang kita yang perasan bagus nih....

Dah aku kata.... kat sini takder webcam... nak marah?

Kalau rasa2 perlukan webcam, then.... cariklah cc yang ada webcam. Perlu ke nak merungut2 bila awk juga yang mintak 1 pc utk digunakan. OMG!

Nak kata cc nih stupid... actually, dia lagi stupid! u have your right to choose.... bukan use ur right to mumble though you are the one who are making the OBVIOUSly... STUPID choice...

Tolong lah jangan buat excuse bodoh tu...

Enough said....
posted by myview @ 6:01 PM   0 comments
Kecurian....
Thursday, May 14, 2009

Pada 14/5/2009...

Kedai saya telah dimasuki pencuri... ces!! kurang hajar betul budak yang ambik LCD monitor aku tu....

Lau aku dapat budak tu... aku sekeh2 sampai bengkak kepala dia....

Aku yang malas bila barang kena curi nih....

1. Nak kena pi buat report polis...
2. Nak kena panggil insuran datang
3. Nak kena explain kat ABAH camne leh hilang...

Tapi... what to do... dh hilang kan???

Waaaa.......
posted by myview @ 4:17 PM   0 comments
Kehancuran Politik...
Saturday, May 9, 2009
Bergaduh.... tarik menarik...

Kadang2 aku rasa pelajar kat AF tu lagi ada otak. Entahla.... kuar pun biarlah beradab.

Skrg aku nak tanya pada orang2 nih. Apa yang penting... pangkat atau objektif?

Masalah kita skrg nih... kita suka sangat fikir ada kuasa, baru boleh buat kerja. Ooo... macam tu ek? kalau tak berpangkat, kita tak boleh berbakti pada masyarakat. Kadang-kadang aku rasa politik nih JIJIK sangat. Aku bukan sebelah sesiapa.. tapi aku menuduh kedua-duanya. Masing-masing nak jadi kerajaan. Ok.. kalau tak jadi kerajaan takleh ke nak buat Malaysia MAJU? takleh ke buat ekonomi STABIL?

Oklah.... kita perlukan ketua. Tapi betul juga yang buat kerja tu semut-semut pekerjanya. Bagi aku, tak kisah kita jadi ketua atau tidak. Yang penting kita nak tgk result dia bagus....

Bukan bagus untuk kita SEORANG... tapi bagus untuk SEMUA...

Takkan semua jadi nak jadik BOSS. tapi kalau jadi BOSS yang tak bagi cth baik untuk pekerja buat apa? Banyak aku lihat depan mata.... banyak sangat!!!

Hal pihak BERKUASA...

aku tak rasa polis akan tarik2.. kalau diaorg nih tak berdegil..

aku quote satu pompuan cina nih "i nih YB, i nih YB selangor".. karang aku kata Yang Bengap... marah plak. Aku rasa polis bantuan tu... tarik elok2. Dia boleh duduk pulak. Pulak tu dia kata "saya nak duduk sini... takdak salah" apa ke hal ngko nih amoi nak duduk tengah jalan pulak.

aku quote lagik " kalau kita negara aman, takkanlah ada semua ini ..." abis tu yang korang duduk kat situ bukan nak buat agenda ke? bukan nak buat huru hara ke? Aman sangat ke?

aku saja nak quote lagik "saya orang tua.. dont HOLD me.." bukan orang tu kita patut pegang ke? bukan orang tua kita patut pimpin ke?

ini satu side....

satu side lagik...

aku quote "kejar-kejar... jangan kasik lepas" kalau aku biarkan aje... dia takderlah kata polis nih kejam. sbb aku tak rasa polis buat apa2 yang salah...

Ideologi menyimpang... tapi perasan betul la...

Sebenarnya... aku cuma terpanggil nak kata..

Sudah-sudah lah tu manusia woi.... Hari dah nak kiamat. Korang sibuk nak fikir masalah speaker haram, ideologi ini itu, sapa menang pilihanraya, altantuya, cerai, fasakh...

Kita tak lama lagi kat sini....

kita mmg tak lama lagi di sini....

ps: dari aku fikir mana satu betul, baik aku betulkan diri....
posted by myview @ 2:17 PM   0 comments
China trip.......
Thursday, May 7, 2009
Setelah dikira2 dengan fahmi....

Kitaorg pun berangkatlah ke china. Sepatutnya mas ikut kitaorg masa nak pi china nih. Tapi takk jadik pegi bila last2 minit....

Masa nak berangkat tu... dalam otak aku cuma fikir.... apalah aku buat kat negara org nih. Kalau tak pegi, kita takkan tau kan? sah2 cakap macam itik n ayam.... hehe

Redah jek lah....

Kitaorg nye flight lambat hari tu. Air asia flight delayed.... nak dekat 2 jam kitaoeg tunggu. Boleh tumbuh kematu ....

dalam pada menunggu, dapat jugak tgk gelagat org yg kelako2. Terutama lah... tgk satu grup budak MMU ni kena marah dgn flight attndance sbb lewat sangat naik flight. Aku cuma terfikir.... kalau anas dulu nih, takde maknanya lewat2 nih. En zam kena ikut jadual kitaorg, kalau tak, takyah ikut!

Tulah.... they have to learn from the best. Dulu masa kitaorg buat trip kemboja, En zam langsung tak tau berapa duit kitaorg bawak. Dia selalu tanya, cukup tak? hehe.... tau jek dia selalu tambahkan untuk delegasi lain. But Riaksmey, dia yang nak sumbang sendiri duit untuk bagi beras pada org miskin. Perbelanjaan semua ditanggung beres, kan anas?

Budak-budak nih, dah tau lambat... larilah. Jangan terkedek lagik. Nih ada yang jalan biasa jek. Well, learn from mistake ek.

Ok.... dalam kul 11.15 mlm baru sampau china. Gila bapak sejuk china nih. Nasib lah pakai sweater...

Firstly.... sampai jek kena kapur pasal taxi nak ke hotel. Sekali kena ulat daa.... Ces...

Tapi, takpelah... matlamatnya nak ke hotel. Itu yg penting. Dah sampai sana, dapat bilik .... br fikir apa nak jadik esok.

Aku bangun breakfsat, pilah makan... tawakal jek sebenarnya. Aku makan roti kosong n air soya panas(sedap)... masa makan tu, cuba tanya org yg tinggal kat hotel tu. Sekali, ehh... cina malaysia. Alhamdulillah. Baik sangat mereka nih.... Diaorg ajar camne nak naik teksi. Siap tuliskan bahasa cina. Siap kasik tau harga. Macam2 lah tips diaorg kasik tau...

Tapi still.... tempat eletronik yang kami nak cari tu, diaorg tak berapa pasti.

So.... takpelah. Kami gerak dari hotel pukul 10. Then, mula2 masuk satu shopping kompleks... Gempak gile!!! Sangat esklusif, korang pun akan terkejut. Sangat polite.... sangat standard cara pemakaian.... sangat teratur... sangat sangat segalanya....

Bersambung.....
posted by myview @ 1:05 PM   0 comments
Cuti-cuti Malaysia.... Langkawi Part 4
Kan that nite paklong pi tangkap ikan. Hasilnya 3 gol.... hahaha.... bukan ikan gol. Tapi diaorg pi tgk bola. Sbb tak jumpa pantai. Bleh?

Ala... mmg diaorg nak pi tgk bola tu....

Esoknya.... mak n abah pi beli ikan kat pasar depan tu. Gila besar ikan tu... sekor tu kami ambik masa 2 hari untuk habiskan. Siang malam asyik makan ikan jek. Sedap sangat.... rasa ikan fresh nih BEST!

Lepas makan pagi tu, kami pi underwater world.... yahoo....

konon-konon kat kutub utara


sweet couple ekk...


me beside him

Lepas jalan-jalan, sebelum balik umah, kitaorg ada singgah galeri Tun Mahathir. Tapi sorrylah gambo tak amik...

Petang tu, kitaorg tu mandi-manda.... best gile! dah lama tak mandi laut.... Gambar kat situ, err... takleh letak .... biar kami saja yang tau... hehehe

Esok tu kami.... pagi2 dah balik....

Wah! it tooks me berapa month nak habiskan cerita trip nih. Sibuk sgt kat kedai.... byk kelas computer.... oklah... next cerita CHINA....
posted by myview @ 12:53 PM   0 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com