MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Aku kembali dengan decency....
Sunday, January 10, 2010
Hari ini...

Seorang dari budak sekolah sains di ayer keroh di tangkap kerana 'skodeng' di bilik air perempuan. Girl yang diskodeng itu takut untuk menyoal budak tu, jadi aku pun dengan langkah 'superwoman' pegilah ke tempat kejadian. Sampai disana... girl tu beritahu budak lelaki tu masuk ke dalam surau. Aku tgk jam pukul 12.30 tgh hari... dia tgh ambik solat. Jadi aku tunggu dulu. Ini adalah sesi soal jawab aku...

Aku : Adik, kamu pegi mengendap tadi ye?
Boy : Taklah kak.. saya tersalah masuk bilik air.
Aku : Salah masuk tandas? Bis tu buat apa ngko jenguk kat bawah pintu?
Boy : Errr..
Aku : Nih amik wudu' ni nak sembahyang taubat nasuhah ke?
Boy : Taklah kak... betul-betul tersalah masuk tandas.
Aku : Kamu tunggulah pak guard datang. Akak tanya elok2 tak nak ngaku. Nanti diaorg tanya lagi teruk.

Then... aku just blah. sbb pak guard lorat yang de kat melaka mall nih dah bersedia nak menyoal siasat. Aku sebenarnya tak berapa suka pak guard kat melaka mall. Diaorg sendiri pun bukan contoh yg baik pada budak2 muda nih. So, macam mana lah diaorg nih nak psycho org... sdgkan diri sendiri pun MASYA ALLAH!!

Pak guard kat melaka mall nih kaki mengulau bak kata org melaka... aku suka tgk pak guard parkson. Kalau jaga pintu, diaorg diri kat pintu sampai waktu tutup.

Pastu, banyak kali dah kes pak guard yang datang kat tempat aku nih suka sangat mengacau customer dahi licin. Alahai..... 'harapkan pagar, pagar berulat2' nak wat camno pak ya?

Akhir cerita, katanya budak tu mengaku akhirnya. Katanya, dia ada niat nak tgk... tapi tu first time. Jadi, that girl maafkan jek lah....

p/s : comelkan gambar abah kat bawah nih... hehehe

posted by myview @ 1:28 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com