MeSpeaks

 
WhAt i Do...
I manage my own company call PHANTER ENTERPRISE. I'm trying to make this business bigger and success. Currently trying to survive this harsh business life...
My MaLaysIan DrEams
To have a better life and gain HIS blessing every second in my life...
SoK sEk CoRNer

ShoutMix chat widget
fOr TimE iS pReciOus
Boolat masuk klinik....
Tuesday, February 24, 2009
Yesterday...

Memang sangat hectic bagi aku..... Gila lah... semua benda nak urus satu hari.... menyusahkan!

Zapcity dan ragam Abut

Zapcity nih tempat adik aku belajar bawak keta. So, nak dijadikan cerita, 3 minggu before yesterday. aku dah tolong lah adik aku book kan ujian JPJ nye. Since yang first tu, dia GAGAL dengan CEMERLANG nye. Kerani tu kata " OK" Takder plak aku dengar, tolong call kita balik 2 minggu before the test untuk confirm kan balik...

Itu seingat aku le...

Tetiba, esok nye adik aku kata dia tak dapat tempat utk JPJ. Pastu budak kerani tu suruh aku buat rayuan kat JPJ sendiri. Aku mcm... ok OK!!

Sampai JPJ, org JPJ kata tak boleh. Sebab kad ujian semua mesti melalui Institusi Memandu.... BAB!

Aku pun patah balik ke LENDU (oh yes.... Zapcity tu kat lendu) Bapak jauh, mengabehkan duit minyak....

Budak kerani tu kata takleh buat apa. So aku cakap kat dia, oklah kita ambik 11/3 (aku yang semakin wiser nih, dah malas menengking org) Dia kata "OK" so, aku kata apa prosedur sebenarnya...

Bdak tu kata, 9/3 akak call sy balik. Then aku kata, so kalau kita call, possible ke tak dapat tempat? dia kata... selalunye dapat. Then aku tanya " Berapa percent sure?" Dia kata "90%". Aku cam cakap kuat2 sket... "betul ye 90%. Jangan akak call nanti kata 10% tu mampu mengatasi 90% tu. Thank You...."

Dia pun macam senyap jek. Tak taulah budak tu pass mathematics ke tak. Yang pastinya, dia sendiri yang beri kebarangkalian yang begitu. Kalau 50-50 aku takut gak ahh. Since 90% , what to scared kan?

Hantar Boolat klinik

Doktor kata, boolat mungkin menghidapi jangkitan parasit yg menyebabkan dia nampak pucat semacam. Virus tu membunuh sel darah merah dia. Tapi itu doktor syak jek. Ala... siannya. Aku harap sangat, yang bulat takder lah sakit teruk sangat. Sebab tu kena tinggal kat klinik. Sebab nak lakukan test yang berikutnya....

Miss him already.....

Oklah... GTG. Daaa

posted by myview @ 3:25 PM   0 comments
So?
Sunday, February 22, 2009
Semalam punya al-kisah....

Mak sedara aku datang umah. Aku cam pelik gak lah. Dia nih kalau datang umah mesti ada benda nak minta tolong or nak kasik tau apa2 beritalah....

So.... aku diam jek lah...

Tiba2 mak kata 28hb. Aku cam huh? Ooo... adik sepupu aku nak bertunang. Bagus2... benda baik kan tak baik tangguh2.

Tapi... eh? pizah dah abis belajar ke? ooo... belum (aku senyum jek)

Adik sepupu aku nih, memang aku dah agak kahwin sebelum aku... why? Sbb family abah dia semua nya macam tu. Kahwin awal... pastu tett.... tak yah lah nak cerita.... Aibkan orang jek.

Cuma aku kesal, yang dia sepatutnya kasik lah mak dia happy sket dulu. I mean, u know... kerja then kasik mak duit sket. Dia ada adik yang masih kecik umur 5 tahun. So, entahle... mungkin jodoh dia dtg awal...

Aku tak kisah sebenarnya... Macam aku kata dah benda baik... Kalau benda tu jahat aku marah lah jugak. Cuma tu lah... jgn yang baik jadi buruk... Padah dia sendiri nak tanggung pun sakit...

Aku cuma leh kata.... So?

Enough Said
posted by myview @ 2:20 PM   0 comments
trainee yang hampes....
Sunday, February 8, 2009
OK....

First of all... last week, fahmi terima this foreign student as our practical trainee. Oklah.... I agree at first tapi with doubt. What did i doubt about?

Doubt of giving him the training that he want. Doubt that he will do his training. Doubt that he will adjust his life with my shop job...

Sorry to say to this guy... but he's an IT student with low basic of practical interest. Oh God!!!

Lagipun aku accept sebab fahmi kata.... mr ibrahim (if i'm not mistaken) minta tolong untuk menempatkan student dia nih, sbb dia takder tempat nak praktikal...

Aku cuma mcm fikirkan.... hmm.... oklah... takperlah... a favor.. Kalau ikutkan aku tak nak praktikal student yang macam nih.

Kalau dulu, aku geram dengan mohd firdaus (masa mula2 dia start la.... berlagak sket!) .. tapi aku rasa, firdaus lagi bagus. At least, dia nak juga tolong kemaskan kerusi bila org dah tak duduk. Walaupun, kerja dia sepatutnya tolong fahmi format pc...

Mamat bangla sekor nih plak, punyalah confident nan amat... datang kerja....kul 12. Ok... then .. pi makan 1-1.30 (pernah smpai kul2) pastu.... kul 4 kang tetiba hilang.... Pastu... kul 6.30 sampai kul 7 (dia pi solat kot)... Pastu dah boleh balik..

Aku sebenarnya, dah malas nak tgk muka dia...

Hari nih, dia asyik guna pc 15 yang aku guna untuk kelas komputer. Aku sendiri pun jarang guna pc tu. Iyelah... kalau gunapun... bukan hari yang ramai org. Sbb org mmg suka tgk ada windows nih. Mula lah nak guna untuk download2.

Yang aku pelik... nak download driver.... linux kan boleh? takpun gunalah flashget kat pc server. Takkan lah aku nak marah.... Nih... sampai nak check email pun guna no 15. Melampau!!!

OK.. ok..

Enough Said!
posted by myview @ 5:27 PM   0 comments
cerita aku.....
Friday, February 6, 2009
Ok.... ingat nak continue pasal percutian hari tu... tapi..... gambar tak transfer lagik. So, nantilah....

OK.... Ada beberapa story yang aku kena gak tulis hari nih...

Isu Lompat-Lompat Perak

Oklah... politicians mmg mcm tu. Bila dah tersepit kat situ, lompat kat sini. Kalau tersangkut, lompat lagi kat situ. Pelik tapi ianya benar. They are bunch of stupid clowns!

Susah nak kata siapa yg betul dan tidak. Yang mcm betul pun tak betul.... Yang kata betul pun tak betul... so how??

Whatever lah ekkk?

Kehilangan Kechik

Aku rindu akan kucing aku yang bernama kecik. Dah 4 hari dia menghilangkan diri. Manalah perginya kucing kesayangan aku ini. Dah la dia yang paling active, manja.... Huhuhuhu..... Kechik!!!

Miss u a lot kechik... Kalau betul kecik hilang... aku REDHA! cuma aku harap dia dalam keadaan yang baik.....

English Sey....

Ok.... first of all, aku credit kat budak nih. This guy can really speaks english. Though he might have wrong vocab n such... but, oklah kan? aku yang dah lama tak speak english purely, pun rasa tergagap gak tu speak full. kena buat campur chart! hahaha...

But... finally, i was able to find somebody that i can relate in speaking english. Tau aje lah kan... budak yang jaga kedai kat shopping kompleks nih, bila kita try to speak english... ada yang tak faham. So, aku pun cakap lah bahasa campur2. Disebabkan dah terbiasa sgt.... so english aku jadik rojak sekarang nih!

Lucky for me, ada adik yg bernama ABUT, who i can talk english with. (bukanlah adik lain tak bleh... tapi diaorg tu banyak segan!) Itu pun... bila si abut balik for holiday... then i got fren to chat with....

Husamwaksa.....

Benda nih baru lagik... Its actuallu a cheese cake yang di bungkus cantik untuk di pasarkan. Apa reaksi org melaka tentangnya. Malangnya, belum cuba rasa, org mlaka nih suka sangat tengok harga dulu. ADUS! memanglah mahal... rm5.5 satu kek. Tapi, dengan rasa yang boleh menjilat jari..... Sapa sangka benda tu sesedap itu.....

Try first then u know ma....

p/s : what ever....

posted by myview @ 6:48 PM   0 comments
AbOut Me

Name: myview
Home: Melaka, Melaka, Malaysia
About Me: i LovE BeiNg Me.. i LiVe mY LifE 2 tHe FulLest. I'Ll sAy wHat i wAnt To Say....so U bE STroNg
See my complete profile
LoNg LonG tImE AgO..
Archives
...tHey WhO wrItes...
Powered by

BLOGGER

© MeSpeaks .Blogspot Template by Isnaini Dot Com